Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان شامگاه امروز پنجشنبه با ایراد سخنرانی، به بررسی تحولات لبنان و بحرانی پرداخت که عربستان سعودی برای این کشور به وجود آورده است. این سخنرانی به مناسبت «روز شهید» ایراد شد. 

وی در ابتدا ضمن اشاره به پیشینه روز شهید در لبنان که آن را بزرگترین ضربه مقاومت به رژیم صهیونیستی، توصیف کرد و گفت: «در فرهنگ ما، شهید جایگاه والایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

... به شهدا احترام می‌گذاریم و این مسئله مبتنی بر ایمان ما است... زیرا خداوند سبحانه تعالی، شهداء را بزرگ شمرده است».

نصرالله با اشاره به اینکه شهید در اسلام از جایگاه ولایی برخوردار است، تصریح کرد: «حزب الله روز شهید را انتخاب کرد تا روزی برای همه شهدا باشد... امروز، سالروز همه شهداست... به همین دلیل هر خانواده شهید در حزب الله این روز را روز شهید خود می‌داند».

دبیر کل حزب الله با بیان اینکه امروز مصادف با شهادت «احمد قصیر» شهید لبنانی است که به یک مقر نظامی صهیونیستی حمله کرد که در پی آن، ۱۰۰ افسر و سرباز صهیونیست به هلاکت رسیدند، خاطر نشان کرد: «ما شهدا را یک ثروت روحی، معنوی و عاطفی برای خود می‌دانیم... ما به شهدا عشق می‌ورزیم... امیدواریم عملیاتی بزرگ‌تر از آنچه شهید قصیر انجام داد، در آینده صورت گیرد».

کشورهای عربی به پیروزی سوریه اعتراف کردند

وی با اشاره به اینکه شهدا در شکست طرح تروریستی آمریکا در منطقه نقش داشتند و حزب الله در این جنگ پیروز شد، گفت: «طی روزها و هفته‌های گذشته خبرهایی درباره تماسهای رؤسا و پادشاهان عرب با بشار اسد منتشر شد... وزیر خارجه امارات هم به سوریه رفت... این به منزله پذیرش پیروزی سوریه توسط کشورهای عربی و اعتراف آنان به شکست پروژه‌ای است که به خاطرش، صدها میلیارد دلار هزینه کردند».

نصرالله با اشاره به اینکه این سفر، به منزله اعلام شکست کشورهای عربی است، خاطر نشان کرد: «از دستاوردهای این شهدا و خونهای پاک، جلوگیری از جنگ داخلی لبنان است... به برکت این خونها، از این جنگ جلوگیری کردیم...و دستاورد خون آنان، جلوگیری از هژمونی کامل آمریکا بر لبنان بود».

وی با بیان اینکه در سخنرانی امروز به دو مسئله مقابله با دشمن اسرائیلی و اختلاف عربستان سعودی با لبنان خواهد پرداخت، گفت: «نگرانی، شاخصه امروز اسرائیل،  است... رزمایشهای مکرر اسرائیل در شمال فلسطین اشغالی نیز نشانگر نگرانی اسرائیل از لبنان است.. این رزمایشها نشان می‌دهد که اسرائیل از یورش لبنان به الجلیل واهمه دارد... برای نخستین بار است که از لبنان می‌ترسد که جنگ الجلیل آغاز شود... این جنگ در محاسبات نظامی آنان اهمیت بسزایی دارد... به همین دلیل هر ماه و هر فصل، رزمایش برگزار می‌کنند».

دبیر کل حزب الله با اشاره به اینکه در دوره «بهار عربی» اسرائیل از دوره محیط امن برای خود سخن می‌گفت اما امروز نگران است، خاطر نشان کرد: «این رزمایش نشان می‌دهد که اسرائیل به قدرت محور مقاومت باور دارد... اگر جنگ الجلیل آغاز شود، پیامدهای بسیاری برای این رژیم دارد... آنان نگران موشکهای نقطه‌زن مقاومت هستند..اسرائیل از یک خمپاره لبنان نمی‌ترسد بلکه می‌ترسد که در جنگ آتی، بخشی از شمال فلسطین، اشغال شود ... امروز در حال برگزاری رزمایش‌های شهری هستند. آنها انتظار این را دارند که مقاومت در جنگ آتی وارد الجلیل می‌شود».

اسرائیل با عادی‌سازی در پی نفس کشیدن است

نصرالله با بیان اینکه در رژیم صهیونیستی، به قدرت و سخن و عقول راهبردی حزب‌الله و مقاومت اعتماد کامل دارند و بر همین اساس رفتار می‌کنند، تصریح کرد:  اسرائیل از طریق عادی‌سازی چند کشور عربی تلاش می‌کند نفس بکشد... هر کشوری که با اسرائیل عادی‌سازی کند، نمی‌تواند امنیت اسرائیل را تأمین کند».

وی با اشاره به اینکه پس از نبرد شمشیر قدس، رژیم صهیونیستی با «نگرانی موجودیتی» روبرو هستند، خاطر نشان کرد: «آنان نگران افزایش قدرت محور مقاومت هستند... ولی برخی در لبنان، درباره ضعف محور مقاومت سخن می‌گویند... هر چند که آمارها، خلاف این را نشان می‌دهد... به همین دلیل، خشونت روزافزون اسرائیل علیه اسرا، نشان قدرت آنان نیست، بلکه نشانه نگرانی و ترسشان است... اینها به خاطر دستاوردهای شهداست».

آمریکا هژمونی مطلقی بر لبنان ندارد

وی با تأکید بر اینکه حزب الله هنوز موفق نشده است به صورت کامل لبنان را از نفوذ و هژمونی آمریکا نجات دهد، تصریح کرد: «لبنان هنوز از نفوذ آمریکا خارج نشده است، ولی هژمونی این کشور نیز به صورت مطلق نیست... این نفوذ در سطوح مختلف است... ولی ما از سیطره کامل آمریکا جلوگیری کردیم... و به همین دلیل امروز لبنان توانسته است بر روی پاهای خود بایستد. فقط برای این کار، اراده سیاسی لازم است».

دبیر کل حزب الله با اشاره به اینکه نباید درباره حاکمیت و منابع لبنان، هیچ تسامحی نشان داده شود، گفت: «وقتی از حاکمیت کشور حرف می‌زنیم یک وجب خاک هم مهم است... آیا می‌توانیم در قبال حاکمیت و منابع کشور خود مسامحه کنیم؟.. یکی از مظاهر استقلال سیاسی و حفظ حاکمیت، رد دیکته‌های خارجی‌هاست... لبنان به فضل خون شهدای خود توانست در برابر آمریکا بایستد...این جنگی است که وجود دارد: جنگ بر سر حاکمیت. ما در حزب الله امیدواریم که حکومتی در لبنان تشکیل شود که دارای حاکمیت، استقلال و آزادی واقعی باشد».

ایران و سوریه، دوستان واقعی لبنان هستند، نه عربستان

نصرالله در بخش دیگر سخنرانی خود به بحرانی پرداخت که عربستان علیه لبنان آغاز کرده و جرج قرداحی وزیر اطلاع رسانی لبنان را متهم کرده است، گفت:«عربستان بحران اخیر را به وجود آورد. ما اهمیتی به تنش نمی‌دهیم... در این زمینه چند احتمال وجود دارد. احتمال اول اینکه، سعودیها پیش از این، این سخنان را نشنیده بودند و پس از آن شنیدند و خشمگین شده و خواستار استعفای وی شدند... ولی واکنش سعودی به سخنان قرداحی، بسیار، بسیار، بسیار مبالغه‌آمیز و غیرقابل فهم است... چنین سخنانی درباره جنگ یمن که جنگی بیهودی است، خیلی بیان شده است، حتی در آمریکا و حتی دبیر کل سازمان ملل هم این حرف را زده‌اند اما هیچ واکنشی از سعودی‌ها دیده نشده است».

وی ادامه داد:«برخی از مسائل مهمتر دیگری وجود دارد که درباره عربستان مطرح شده است، مانند اینکه عربستان می گوید که پادشاهش خادم اسلام است... ولی طی سالهای گذشته برخی از کشورها به اسلام اهانت کردند... با این وجود، عربستان، نه سفیر اخراج کرد و نه صادرات و واردات را به حالت تعلیق درآورد... آیا چیزی که وزیر اطلاع رسانی گفت بسیار شنیع‌تر از اهانت به رسول الله (ص) بود؟».

دبیر کل حزب الله با اشاره به اینکه «عربستان خود را دوست لبنان می‌داند، هر چند که با حزب الله دشمن است و این مسئله نیز مهم نیست»، خطاب به مسئولان سعودی گفت «اگر با بخشی از مردم لبنان که حزب الله است، مشکل دارید، چرا سفیر لبنان را اخراج می‌کنید ... چرا چنین رفتاری با دوست خود، لبنان، می‌کنید؟.. این سوالی است که باید از دوستان سعودی در لبنان پرسید».

نصرالله در ادامه به مقایسه رفتارهای ایران و سوریه با لبنان پرداخت و گفت: «سوریه را ببینید. طی شانزده سال سیاستمداران لبنان با سوریه چه رفتاری کردند. اما تا به لطف کشتی‌های حامل نفت ایران، آمریکا خواستار ارسال گاز از مصر و اردن به سوریه و از آنجا برای لبنان شد، سوری‌ها موافقت کردند. نه فحش دادند نه گفتند شما علیه ما جنگ جهانی راه انداختید و غیره. این حرفها را نزدند. این دوست واقعی است ... مثال دیگر، ایران. چقدر حرفها علیه ایران زده شد در لبنان. اما جمهوری اسلامی همیشه اعلام کرده که دست کمکش برای لبنان گشوده است... آیا [مثل برخی کشورها مانند عربستان] ایران گفته است که اگر ما نبودیم لبنان چنین می‌شد و چنان می‌شد؟».

وی با بیان اینکه حزب الله موضع قرداحی را تأیید می‌کند و نباید استعفا کند، تصریح کرد: « استعفای وزیر، سرآغازی بر سستی و نشان دادن ضعف است... امروز اگر [تحت فشار سعودی] وزیری استعفا کند، فردا باید کل دولت استعفا کند. آیا این، کشور آزاد و شریف و با عزت است؟... خواسته‌های سعودی در لبنان تمام شدنی نیست ...آیا منافع ملی ما در لبنان، در گرو تن دادن به خواسته‌های خارج است؟ می‌خواهند لبنان را خوار کنند».

عربستان، صرفا در پی جنگ داخلی در لبنان است

دبیر کل حزب الله با بیان اینکه یکی از احتمالهای بحران این است که عربستان به دنبال بهانه‌ای برای بحران‌سازی است، خاطر نشان کرد: «عربستان با مقاومت لبنان مشکل دارد...این، بخشی از نبرد با حزب‌الله و مقاومت در لبنان است... عربستان از سال ۲۰۰۶ در حال جنگ با حزب‌الله است... در جنگ تموز [۳۳ روزه] عربستان اسرائیل را تحریک می‌کرد... عربستان برای خدمت‌رسانی به آمریکا و اسرائیل، از همپیمانان خود در لبنان می‌خواهد که جنگ داخلی با حزب الله آغاز کنند».

وی با اشاره به اینکه عربستان چندین سال است که هیچ کمکی به لبنان نمی‌کند، بلکه در پی جنگ داخلی در این کشور است، تصریح کرد: «در لبنان دو گروه وجود دارد: یک گروه در پی جنگ داخلی نیست، و گروه دوم هم قدرت ندارد که چنین جنگی را آغاز کند... به هر حال، وزیر خارجه عربستان اعتراف کرد که مشکلش با لبنان، در واقع با حزب الله است... عربستان همچنین اعتراف کرد که مشکلش با لبنان، همان یمن است».

دبیر کل حزب الله با تأکید بر اینکه ادعای اشغال لبنان توسط ایران، «سخیف» است، گفت: «هر لبنانی منصفی تأیید می‌کند که این حرف عربستان اشتباه است و حزب‌الله بر حکومت لبنان هیمنه ندارد... ما حتی از این حرف گزاف هم خجالت‌زده می‌شویم....انکار نمی‌کنیم که طرف تأثیرگذاری در کشور هستیم... گفته‌ام که ما از بزرگ‌ترین احزاب لبنان هستیم... اما بر حکومت و کشور هیمنه نداریم... در بسیاری از امور، دیگران تأثیرشان بیشتر از حزب‌الله است... چگونه ما حزبی هستیم که بر لبنان سلطه داریم، ولی درباره از سرگیری هماهنگی و روابط با سوریه و شرق، هیچ کس به سخن ما گوش نمی‌کند؟». 

نصرالله با تأکید بر اینکه مشکل اصلی عربستان در یمن، مأرب و شکستی است که در این کشور متحمل شده است، افزود: «آمریکاییها اعتراف می‌کنند که سقوط مأرب، شکست مهلکی برای عربستان است...عربستان در هفت سال گذشته، میلیاردها دلار هزینه کرده است... گفته شد که در مذاکرات عربستان و ایران در بغداد به سعودی‌ها گفته شده که بروید سراغ حزب‌الله و سید حسن نصرالله. اصلا چنین چیزی در مذاکرات دو طرف بیان نشده و اسمی از لبنان آورده نشده است».

وی با بیان اینکه ایران به عربستان گفته است که به نیابت از مردم یمن مذاکره نمی‌کند، در پایان گفت: «اگر کسی تصور می‌کند که حزب‌الله است که نبردهای یمن را هدایت می‌کنند، در توهم کامل است. همه اینها، کار خود یمنی‌ها و معجزه آنها و نصرت خداوند است... مشکل خاندان سعودی‌، خودبزرگ‌بینی و تکبر آنهاست... آنها باور نمی‌کنند که یمنی‌ها در چنین سطحی از نبوغ باشند، موشک بسازند و... من صادقانه به سعودی‌ها می‌گویم اگر واقعا دنبال حل مشکل در یمن هستند، راه حلش فشار بر لبنان و دیگران نیست. فقط کافی است که جنگ را متوقف و محاصره یمن را تمام کنند... راه دیگری ندارد... نه آمریکا، نه شورای امنیت، نه بحران‌تراشی نمی‌تواند رخدادهای یمن را تغییر دهد».

حجم ویدیو: 2.54M | مدت زمان ویدیو: 00:01:22 دانلود ویدیو

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا رژیم صهیونیستی سید حسن نصرالله عربستان سعودی ایران و لبنان اسرائیل حزب الله لبنان کمک های ایران به لبنان افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا الله با اشاره دبیر کل حزب الله خاطر نشان حزب الله همین دلیل حزب الله حزب الله جنگ داخلی بر لبنان روز شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۹۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟

کریستین کواتس اولریشن محقق انستیتوی بیکر در دانشگاه رایس در مطلبی در پایگاه اینترنتی مرکزی عربی واشنگتن دی سی نوشت: سال‌ها جنگ در سایه بین ایران و اسرائیل در ماه آوریل منجر به رویارویی مستقیم بین دو کشور شد و خاورمیانه را در آستانه ورود به یک جنگ منطقه‌ای گسترده قرار داد. این چرخه خشونت که با حمله اسرائیل به ساختمان سفارت ایران در دمشق در اول آوریل آغاز شد و با حمله موشکی و پهپادی بی سابقه ایران در روز ۱۳ آوریل به اسرائیل تداوم یافت، حداقل فعلا تمام شده به نظر می‌رسد. هرچند حملات تلافی جویانه طرفین ظاهرا فروکش کرده، اما این اقدامات نشان دهنده افزایش قابل توجه تنش بود و حکایت از آن دارد که آتش اختلافات در منطقه با گذشت بیش از شش ماه از جنگ بین اسرائیل و حماس همچنان شعله ور است.

به گزارش انتخاب، برای دولت‌های عربی منطقه که خواستار گفتگو و دیپلماسی جهت خودداری از گسترش جنگ غزه به کل منطقه هستند، یک جنگ تمام عیار بین ایران و اسرائیل آن‌ها را در معرض آتش متقابل طرفین قرار خواهد داد. چنین نتیجه‌ای بدترین سناریوی ممکن خواهد بود که رهبران ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس سال هاست به دنبال اجتناب از آن هستند. روابط دفاعی و امنیتی آن‌ها با ایالات متحده و (به خصوص بحرین و امارات) با اسرائیل، آن‌ها را در برابر حملات متقابل مستقیم و غیرمستقیم آسیب پذیر خواهد ساخت. پس از حل و فصل رقابت‌های ژئوپلتیک مابین کشور‌های عربی منطقه در دهه ۲۰۲۰، اولویت‌های منطقه خلیج فارس به سمت نزدیکی روابط و کاهش تنش تغییر کرده، اما این اولویت با به صدا درآمدن ناقوس جنگ در نزدیکی آن‌ها به مخاطره افتاده است.

در هفته‌ها و ماه‌های پیش از حمله ۷ اکتبر، سیاست گذاران چند کشور عربی منطقه توجه خود را معطوف ابتکارات منطقه‌ای در خصوص ارتباطات اقتصادی نظیر کوریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا کرده بودند که در نشست گروه بیست در ماه سپتامبر در دهلی نو اعلام شد. این کوریدور قرار بود هند و امارات را از طریق عربستان و اردن به اسرائیل و اروپا متصل نماید و تلاش دیگری از سوی دولت بایدن برای کنار هم قرار دادن شراکت‌های منطقه‌ای و ایجاد یک مرکز ثقل ژئواکونومیک جدید به شمار می‌رفت. تلاش‌های هماهنگ برای زمینه سازی جهت یک توافق عادی سازی بین عربستان و اسرائیل نیز در همین راستا انجام می‌گرفت، زیرا کاخ سفید به دنبال مقابله با نفوذ چین در منطقه بود.

جنگ غزه در شش ماه اخیر بسیاری از این مفروضات را که ظاهرا در ذهن سیاست گذاران آمریکا، اسرائیل و کشور‌های حاشیه خلیج فارس تقویت شده بود بر هم زد. مفهومی که در توافقات ابراهیم نیز دنبال می‌شد و تصور این بود که می‌توان یک رویکرد ایجاد مصالحه پایدار را دنبال نمود، به جهت در گرفتن طولانی‌ترین و مرگبار‌ترین جنگ بین اسرائیلی‌ها و فلسطینیان از سال ۴۹-۱۹۴۸ تاکنون به شدت تضعیف شده است.

هیچ یک از دولت‌های منطقه تمایلی به تحریک یا شعله ور کردن تنش‌های منطقه‌ای ندارد. مصالحه محتاطانه این کشور‌ها با ایران از جمله توافقی که ایران و عربستان در مارس ۲۰۲۳ با میانجیگری چین به امضا رسید با دوام‌تر و پایدارتر از چیزی بوده که بسیاری انتظارش را داشتند. بحرین در این میان تنها کشور عربی حاشیه خلیج فارس است که به طور کامل اقدام به ترمیم روابط با ایران نکرده است. واکنش‌های پایتخت‌های عربی به وضعیت امنیتی در یمن و دریای سرخ نشان می‌دهد که مواضع این کشور‌ها تا چه اندازه تغییر کرده و از جهت گیری‌های آن‌ها در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ فاصله گرفته است. حوثی‌ها نیز ترجیح داده اند به جای هدف قرار دادن غیرنظامیان و زیرساخت‌ها در عربستان و امارات، به کشتیرانی بین المللی در دریای سرخ حمله کنند. به نظر می‌رسد که نه ریاض و نه ابوظبی تمایلی به از سرگیری تنش‌ها با حوثی‌ها پس از برقراری یک آتش بس موقت در آوریل ۲۰۲۲ ندارند.

تنها بحرین تصمیم گرفته در ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا که در دسامبر ۲۰۲۳ برای مقابله با حملات حوثی‌ها شکل گرفت مشارکت نماید، البته مشارکت منامه نیز بیش از آنکه عملیاتی باشد، اداری بوده است. جالب توجه اینکه عملیات‌های انجام شده علیه مواضع حوثی‌ها از ناو‌های هواپیما بر و ناوچه‌های آمریکایی مستقر در دریای سرخ و پایگاه‌های بریتانیا در قبرس انجام گرفته و نه از تاسیسات دفاعی واقع در کشور‌های حاشیه خلیج فارس و این کشور‌ها از این طریق تلاش کرده اند فاصله خود را با ائتلاف آمریکایی بریتانیایی در خصوص یمن حفظ نمایند.

از این رو به نظر می‌رسد که رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس در حال حرکت بر روی یک لبه باریک و حفظ توازن میان عدم افزایش تنش با ایران از یک سو و به حداقل رساندن پتانسیل افزایش تنش منطقه‌ای توسط اسرائیل از سوی دیگر هستند. چالشی که کشور‌های حاشیه خلیج فارس با آن مواجه اند، عدم برخورداری از اهرم فشار لازم برای تاثیرگذاری بر تصمیماتی است که می‌تواند پیامد‌های منطقه‌ای گسترده‌ای به دنبال داشته باشد. وقوع جنگی بین ایران و اسرائیل آن‌ها را به معنای واقعی کلمه در خط آتش دو طرف قرار می‌دهد و احتمالا تلاش این کشور‌ها برای ترسیم تصویری مثبت از منطقه به عنوان مکانی امن برای زندگی، کار و تجارت که پروژه‌های بزرگ اقتصادی می‌تواند در ان انجام گیرد را به باد خواهد داد.

ریسک زدایی در کشاور‌های حاشیه خلیج فارس به یک شعار تبدیل شده و برای محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان پیشبرد پروژه‌های عظیم مرتبط با چشم انداز ۲۰۳۰، اولویتی است که هرگونه تنش منطقه‌ای آن را به خطر خواهد انداخت. عربستان، امارات و قطر هر کدام به شیوه خود روی پروژه‌های توسعه‌ای جدید خود متمرکز هستند که می‌تواند موقعیت آن‌ها به عنوان قطب‌هایی کلیدی در اقتصاد جهانی را تقویت نماید. اولویت فوری تصمیم گیریان در این کشور‌ها همچنین بررسی دقیق عملکرد سامانه دفاعی اسرائیل در برابر موشک‌ها و پهپاد‌های ایران است تا درس‌هایی را برای استفاده در سامانه‌های دفاعی خود بیاموزند.

هنوز خیلی زود است که بخواهیم بگوییم آیا تحولات اول تا ۱۹ آوریل فاز جدیدی از جنگ اسرائیل و حماس تلقی می‌شود یا به معنای جابجا شدن مرز‌های افزایش تنش در منطقه است. چرخه قبلی خشونت شامل ترور ژنرال سلیمانی و حمله به پایگاه نظامی عین الاسد در عراق منجر به یک جنگ گسترده نشد.

در سال ۲۰۲۰ مقام‌های ارشد سعودی و اماراتی خواهان اجتناب از افزایش تنش شدند و احتمالا تحلیل غالب این باشد که در آوریل ۲۰۲۴ هم منطقه توانسته از یک جنگ احتمالی دیگر اجتناب ورزد. اما چنین رویارویی‌های دوره‌ای بین دشمنان منطقه‌ای منجر به یک بازی ژئوپلتیک با ماهیت رولت روسی می‌شود که می‌تواند ایران و اسرائیل را به این نتیجه گیری برساند که وقوع جنگی در آینده محتمل‌تر از گذشته شده است و در هر صورت دیر یا زود رخ خواهد داد.

شمشیر دموکلوس بالای سر منطقه قرار دارد، اما رهبران پایتخت‌های عربی هیچ عاملیتی در زمان فرود آمدن آن ندارند. آن‌ها می‌توانند از کانال‌های پشت پرده و ایفای نقش میانجیگری ریسک اشتباهات محاسباتی و سوء تفاهمات احتمالی را کاهش دهند و در عین حال تلاش برای دستیابی به یک آتش بس پایدار در نوار غزه را تداوم ببخشند.

دیگر خبرها

  • روایتی از سرگذشت سید عباس موسوی + فیلم
  • معاون دبیرکل حزب‌الله: مقاومت لبنان آماده جنگ است اما آن را نمی‌خواهد/ بر اساس داده‌ها، صهیونیست‌ها ناتوان هستند و علاقه‌ای به جنگ ندارند/ مقاومت نیز منفعتی در جنگ گسترده نمی‌بیند
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • شیخ نعیم قاسم: دشمن قدرت حزب‌الله را دست‌کم نگیرد
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • امام جمعه اردبیل به سفیر اسرائیل در آذربایجان /ظاهرا آذری‌ها را موجودات نادانی فرض کرده که می‌تواند دروغ هایش را به ما بفروشد
  • حزب الله لبنان یک پایگاه اسرائیل را درهم کوبید
  • آخرین وضعیت دیپلمات مجروح حمله اسرائیل به سفارت ایران + عکس
  • عیادت وزیر خارجه ایران از دیپلمات سوری آسیب دیده در حمله تروریستی اسرائیل به سفارت ایران در دمشق
  • اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!