Web Analytics Made Easy - Statcounter

حاکم غیرنظامی سابق آمریکا اعلام کرد، اشغال عراق در حال هر حال حتی اگر آلبرت آرنولد گور جونیور به جای جورج بوش در انتخابات ۲۰۰۰ پیروز می‌شد، رخ می‌داد. او افزود: ذهنیت عراقی‌ها خشک و انعطاف ناپذیر است و برایم مهم نیست که عراقی‌ها من را دوست دارند یا نه.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در بخش‌هایی از برنامه "السطر الاوسط" که از شبکه ام بی سی پخش می‌شود، پل برمر، حاکم غیرنظامی سابق آمریکا در عراق و نماینده تام الاختیار «جورج بوش» در عراق پس از اشغال این کشور اظهار کرد: ما سلاح‌های کشتار جمعی نیافتیم و نمی‌دانم اصلا چنین سلاح‌هایی وجود داشت یا نه؟

او اضافه کرد: مهم نیست برایم که ملت عراق مرا دوست دارند یا نه؟ من آنجا نرفتم که مورد تقدیر و خوشایند باشم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من برای ماموریت اصلی به آنجا رفتم.

برمر در پاسخ به سوال مجری درباره موضعش مبنی بر اینکه اگر کشورش مورد اشغال قرار می‌گرفت آیا مقاومت می‌کرد، ادعا کرد: این بستگی به آنچه اشغالگر انجام می‌دهد دارد. در مورد اشغال ما در عراق ما به نفع عراقی‌ها کار کردیم، خب من از آن استقبال می‌کردم همانطور که بسیاری از عراقی‌ها از این مساله استقبال کردند!

حاکم غیرنظامی سابق آمریکا در عراق در اظهاراتی مضحک مدعی شد: عراقی‌ها را در ساخت کشورشان همانطور که می‌خواستند، کمک کردیم به نظرم آنها به آن رسیدند و اکنون سیستمی انتخاباتی دارند.

وی ادامه داد: از عراقی‌ها تقدیر می‌کنم که در طول تاریخ خود میزان گشایش و صبرشان را نشان دادند، آنها به توانمندی‌ خود در اداراه امور کشورشان ایمان دارند، آنها قادر به آن هستند، همانطور که اکنون می‌بینیم. 

برمر تاکید کرد: اشغال عراق در هر حال روی می‌داد، من هم جای بوش بودم دست به اشغال عراق و افغانستان می‌زدم، به نظرم اگر آرنولد گور هم در انتخابات ۲۰۰۰ پیروز می‌شد کاملا همین کار جورج بوش را می‌کرد.

او توضیح داد: سالی که در عراق گذراندم برای خدمت به عراق و آمریکا بود. زیرا رئیس‌جمهوری از من خواسته بود به عراقی‌ها کمک کنم کشورشان رابه لحاظ سیاسی و اقتصادی بعد از اینکه صدام آن را ویران کرده بود، بازسازی کنند. از این امیدوارم توانسته باشم عراقی‌ها را کمک کنم نه فقط کشورم را.

او اضافه کرد: به رغم مطالعه من در تاریخ شناختم از عراق محدود بود زیرا قبلا آنجا نبودم. می‌توانم بگویم مساله‌ای که همیشه ذهنم را مشغول کرده میزان خشکی و انعطاف‌ناپذیری ذهنیت عراقی‌هاست. آشپزخانه عراق را دوست داشتم، من آشپزم و غذا را دوست دارم، از غذای کردی هم خوشم می‌آید.

برمر در ادامه محل اختفای صدام و معاونش عزت الدوری را فاش کرد.

او توضیح داد: دیکتاتور اسبق عراق با خودرویی اجاره‌ای در خیابان‌های موصل رانندگی می‌کرد، در حالیکه الدوری به سوریه گریخت.

برمر مدعی شد، نمی‌دانم این اطلاعات از صدام و الدوری درست هستند یا شایعه‌اند. وی توضیح داد، چنین اطلاعاتی بارها به من می‌رسید و به شخصه نمی‌دانستم الدوری کجاست و محل اختفایش کجاست.

حاکم غیرنظامی آمریکا در عراق بعد از سقوط صدام به لیست مظنونان در عراق اشاره کرد که شخصی از وزارت دفاع آمریکا تنظیم کرده بود نه شخص او، او این لیست را شش ماه بعد از ورودش به بغداد رویت کرد.

این مقام آمریکایی اشاره کرد، رئیس‌جمهوری اسبق آمریکا او را بعد از سقوط بغداد مامور سه کار کرده بود. این سه ماموریت در تدوین برنامه‌ سیاسی و اقتصادی با هدف کمک به عراقی‌ها و عبور از بحران اقتصادی و تلاش برای بسط امنیت در این کشور از طریق ارتش و وزارت دفاع تجلی می‌یافت. این ماموریت آخر برعهده طرف‌های نظامی بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عراق عراقی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۸۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،ایالات متحده روز چهارشنبه ۱ مه (۱۲ اردیبهشت) روسیه را به استفاده از «تسلیحات شیمیایی» علیه نیرو‌های اوکراینی متهم کرد.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفته است که استفاده تسلیحاتی روسیه از ماده شیمیایی «کلروپیکرین» علیه نیرو‌های اوکراینی، نقض کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی (CWC) است.

این وزارتخانه همچنین اضافه کرده است که روسیه با بهره‌گیری از «گاز‌های ضد شورش و اشک‌آور» در جریان جنگ، معاهدات بین‌المللی در زمینه تسلیحات شیمیایی را زیر پا گذاشته است.

در این بیانیه آمده است: «استفاده از چنین مواد شیمیایی‌ای یک اتفاق منفرد و مجزا نیست و احتمالاً ناشی از تمایل نیرو‌های روسیه برای بیرون راندن نیرو‌های اوکراینی از مواضع مستحکم و دستیابی به دستاورد‌های تاکتیکی در میدان نبرد است.»

نتیجه‌گیری ایالات متحده با شهادت سربازان اوکراینی مطابقت دارد که می‌گویند در ماه‌های اخیر در بخش‌هایی از خط مقدم خود با نیرو‌های روسیه با گاز و سایر مواد شیمیایی محرک مواجه شده‌اند.

نیرو‌های مسلح اوکراین پیشتر در در بیانیه‌ای در ماه مارس اعلام کرده بود که روسیه در بیش از هزار مورد «مواد شیمیایی سمی که برای جنگ ممنوع هستند» را استفاده کرده است. به گفته مقامات اوکراینی، تنها در ماه فوریه ۲۵۰ مورد از چنین حملاتی به ثبت رسیده است.

ارتش اوکراین می‌گوید نیرو‌های روسی علاوه بر کلروپیکرین، از نارنجک‌های پرشده از ماده «سی‌اس» و «سی‌ان» استفاده کرده‌اند. این گزارش می‌گوید که حداقل ۵۰۰ سرباز اوکراینی به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد سمی ضدشورش تحت درمان قرار گرفته‌اند و یک نفر نیز بر اثر خفگی با گاز اشک‌آور کشته شده است.




در حالی که در اعتراضات خیابانی غیرنظامیان معمولاً می‌توانند از گاز اشک‌آور و ضد شورش فرار کنند، سربازانی که در سنگر‌ها بدون ماسک ضد گاز موضع گرفته‌اند یا زیر آتش دشمن هستند در خطر خفگی قرار می‌گیرند.

روسیه قبلا استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ اوکراین را رد کرده بود.

گاز کلروپیکرین به عنوان یک سلاح شیمیایی در جنگ جهانی اول توسط آلمان به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار گرفت. این عامل خفگی توسط سازمان منع سلاح‌های شیمیایی مستقر در لاهه برای استفاده نظامی غیرمجاز اعلام شده و اکنون بیشتر در صنعت کشاورزی استفاده می‌شود.

این گاز ریه‌ها، چشم‌ها و پوست را تحریک می‌کند و می‌تواند باعث تهوع، استفراغ و اسهال شود که هفته‌ها طول می‌کشد.

ایالات متحده همزمان اعلام کرده که سه نهاد دولتی روسیه مرتبط با برنامه‌های تسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی این کشور و چهار شرکت روسی را که به این نهاد‌های دولتی کمک کرده‌اند، تحریم می‌کند.

استفاده از سلاح‌های شیمیایی طبق قوانین بین‌المللی ممنوع است. روسیه معاهدات مربوط به أن را امضا کرده و ادعا می‌کند که سلاح شیمیایی ندارد، اما این کشور در سال‌های اخیر متهم به استفاده از عامل اعصاب علیه منتقدان خود نظیر سرگئی اسکریپال و الکسی ناوالنی شده است.

دیگر خبرها

  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شد
  • انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر از کشتار زنان و کودکان در غزه
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد
  • جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا/عراق با بازیکن مس رفسنجان به المپیک رسید
  • صعود عراق به المپیک برای نویدکیا گران‌ تمام شد
  • خیزش دانشجویان در آمریکا مقامات این کشور را رسوا کرد
  • واکنش رسانه اصولگرا به گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی و موضع گیری زیباکلام